BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Bedrijf Skyline uit Izegem haalt een belangrijk buitenlands contract binnen

Bedrijf Skyline uit Izegem haalt een belangrijk buitenlands contract binnen Het bedrijf Skyline Communications uit Izegem heeft een belangrijk contract kunnen tekenen met de de beheerder van het transmissienetwerk van de Russische publieke omroep RTRN (Russian Television and Radio Broadcasting Network). Het bedrijf Skyline Communications is wereldleider op het gebied van hoogtechnologische software voor het beheren en aansturen van complexe broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen. RTRN uit Rusland zal nu het softwareplatform DataMiner van Skyline inzetten voor het beheer van het grootste transmissienetwerk voor digitale televisie ter wereld. In totaal moet een oppervlakte van 17 miljoen km2 voorzien worden van digitale TV dit met behulp van 5.000 digitale zendlocaties die perfect op elkaar moeten afgestemd worden. De publieke omroep verspreidt nationale uitzendingen vanuit Moskou via een satellietnetwerk naar meer dan 70 regio’s, waar het wordt aangevuld met regionale uitzendingen en advertenties. Dit wordt dan verder doorgestuurd tot in de huiskamer via meer dan 5.000 zendmasten, verspreid over het hele land. Het enorme geografische bereik en de gesofisticeerde regionalisatie zorgen ervoor dat dit een van de meest complexe tv-netwerken is ter wereld, met meer dan 120 miljoen gebruikers. Als er ergens een storing is, dan meldt DataMiner dit onmiddellijk aan de operatoren. DataMiner wordt ontwikkeld in Izegem door meer dan 150 getalenteerde telecom- en ICT-ingenieurs. Met ruim 650 klanten, waaronder Airbus, Aljazeera, Deutsche Telekom, Discovery Channel, Disney, MTV, Proximus en Telenet, is Skyline een snel groeiend bedrijf, actief in meer dan 100 landen. Om de hoogtechnologische voorsprong te behouden, wordt continu ingezet op onderzoek, innovatie en ontwikkeling.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 september 2015
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws