BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Lokale radio uit Kuurne en Kortrijk beboet door VRM

clubfmDe Zuid West-Vlaamse lokale radio’s Club FM Kortrijk en Family Radio Kuurne kregen van VRM elk een administratieve boete van 1.500 euro opgelegd omdat ze bij een controle geen uitzendingen meer verzorgden vanop de vergunde locatie. Naar aanleiding van een aanvraag tot verhuizing van de zendinstallatie onderzocht de VRM het uitzendgedrag van lokale radio Club FM Kortrijk. Op het ogenblik van het onderzoek was de zendvergunning van 28 februari 2011 voor Club FM Kortrijk van kracht. Club FM diende op 19 oktober 2015 een aanvraag in voor een nieuwe zendvergunning met het oog op een verhuizing van de zendlocatie. Op 6 november 2015 voerde de VRM veldsterktemetingen uit waaruit blijkt dat Club FM geen uitzendingen meer verzorgt vanop de vergunde locatie, maar wel reeds zonder vergunning uitzond vanop de nieuwe zendlocatie. Club FM en Familie Radio waren op het moment van de metingen dus aan het uitzenden op een illegale plaats. Door het onvergund verplaatsen van de zendlocatie worden immers ook alle overige vergunde karakteristieken zoals antennehoogte, stralingsdiagramma, kabellengte, uitzendvermogen, … niet nageleefd. Door het niet respecteren van de zendvergunning kan namelijk de orde van het radiolandschap ernstig worden verstuurd. familieradio

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 januari 2016
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Algemeen Nieuws, Nieuws