BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

’t Kruiske pas dinsdag terug geopend voor alle verkeer

Werken aan het 't Kruiske in Kuurne
Foto: RMK
Ondanks de zware inspanningen die de afgelopen twee weken werden geleverd zal ’t Kruiske pas dinsdag terug voor alle verkeer toegankelijk zijn. Enkel het verkeer die vanuit Bavikhove/Hulste naar de Kerkstraat en Kattestraat wil zal vermoedelijk reeds vanaf zaterdagavond terug kunnen gebruik maken van ’t Kruiske. zaterdag zal alvast worden doorgewerkt om dit gedeelte van het drukke kruispunt open te kunnen stellen. Op 29 februari startte aannemer SOGA met het definitief herstel van de put die midden december was ontstaan ter hoogte van het drukke kruispunt. De werkzaamheden waren normaal gezien gepland tot en met zondag 13 maart maar een onstabiele ondergrond en bijkomende noodzakelijke interventies aan de bestaande waterleiding gooiden echter deze week roet in het eten zodat de planning voor de werkzaamheden iets langer in beslag zal nemen dan voorzien. Op vraag van de gemeente werkt de aannemer zaterdag verder om de bijkomende hinder zo beperkt en zo kort mogelijk te houden. Maandag worden de sleuven gedicht en een nieuw wegdek voorzien. Verkeer vanuit Bavikhove/Hulste naar de Kerkstraat en Kattestraat is in de loop van zaterdag al opnieuw mogelijk. Dinsdagmorgen 15 maart wordt ’t Kruiske dan volledig vrijgegeven. “Wij betreuren alvast dat de werken op dit centraal kruispunt een dag vertraging oplopen”, aldus burgemeester Francis Benoit,”zeker voor de nabijgelegen handelaars en omliggende straten die te kampen hebben met een grote verkeersdruk is dit zeker niet leuk. Maar dankzij een goede samenwerking met de aannemer, Aquafin en de Watergroep hebben we alvast kunnen bekmen dat de bijkomende hinder zal kunnen beperkt worden tot één dag.” Aan passanten wordt intussen gevraagd om zich te houden aan de gewijzigde verkeerssituatie. Er blijft echter verscherpt politietoezicht van kracht om de veiligheid van de Kuurnenaren te garanderen. Eerder tijdens de werken werden 224 mensen beboet wegens het niet naleven van de verkeersregels ter hoogte van het Kruiske. Ze kregen elk een boete van 165 Euro in de bus. Info: www.kuurne.be/kruiske Foto RVM

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 maart 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws