BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brandweer heeft handen vol met blussen containerbrand in Kuurne

Brandweer heeft handen vol met blussen containerbrand in Kuurne
Foto / artikel: NDZ
Zaterdagnamiddag ontstond een containerbrand in een container die naast een bedrijf stond aan de Industrielaan te Kuurne. Het was een voorbijgangster die het vuur opmerkte en de hulpdiensten verwittigde. Die waren snel ter plaatse maar hadden enige tijd nodig voor de brand kon geblust worden. In de container, die eigendom is van de firma Desotec uit Roeselare, was 6,5 ton actieve kool opgeslagen. De firma Desotec uit Roeselare staat in voor het recycleren van actieve kool, die onder meer gebruikt wordt in zowel grote als kleine filtersystemen. Zodra het vuur geblust was, zou de container door de firma opgehaald worden en overgebracht worden naar de bedrijfsterreinen te Roeselare, waar de lading volledig onder water zou gezet worden, zodat heropflakkering uitgesloten is. Het vuur bleef uiteindelijk beperkt tot de container zelf, het aanpalende bedrijfsgebouw liep geen schade op.Niemand raakte gewond. Door de brand was er gedurende enige tijd geen verkeer mogelijk ter hoogte van de Industrielaan.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 april 2016
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws