BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

35 bewoners Beheerstraat geëvacueerd na ontdekking vliegtuigbom

Foto NDZ
Foto / artikel: NDZ
Bij graafwerkzaamheden op de speelplaats van het Rhizo, School voor Mens en Samenleving gelegen op de hoek van de Burgemeester Nolfstraat met de Beheerstraat in Kortrijk is woensdagnamiddag omstreeks 14.25 uur een vliegtuigbom aangetroffen uit de tweede wereldoorlog.  Na de vondst van het springtuig werden onmiddellijk de werkzaamheden stilgelegd en een ruime perimeter ingesteld.  35 bewoners uit de Beheerstraat werden daarbij preventief geëvacueerd en tijdelijk opgevangen in een lijnbus die even buiten de perimeter post vatte.  Uit voorzorg werd ook het rampenplan afgekondigd.   Dovo kwam ter plaatse en kon iets voor 17.00 uur de bom onschadelijk maken. Het ontstekingsmechanisme werd door Dovo verwijderd uit de bom waarna het kruit dat daarin zat tot ontploffing werd gebracht. Nadat de bom werd verwijderd van de bouwwerf konden de buurtbewoners terug naar hun woning.
Foto NDZ
Foto / artikel: NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 mei 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws