BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Branden, Nieuws

Ontploffing gevolgd door brand richt zware schade aan in garage van rijwoning

Foto NDZ
Foto / artikel: NDZ
Aan de Kanaalstraat in Zwevegem is woensdag omstreeks 16 uur brand uitgebroken in de garage van een rijwoning.  Nadat eerst een luide knal afkomstig uit de getroffen woning hoorbaar was volgde al snel een dikke rookwolk die opsteeg vanuit de garage van de woning waar op dat ogenblik niemand thuis was.  Bij aankomst van de brandweer was de buurman reeds met zijn tuinslang bezig om een bluspoging te ondernemen op het dak van zijn garage, waardoor de man bevangen raakte door de rook en diende overgebracht te worden naar het ziekenhuis.  Pas toen de zoon van het gezin die woonachtig is in de woning thuiskwam kon de brandweer de woning betreden.  De zoon slaagde er tevens ook in om de gezinswagen die op de oprit stond geparkeerd, in veiligheid te brengen.  Niemand raakte gewond.  Ook in de aanpalende garage van de buren zorgde de brand voor rookschade.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 mei 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Branden, Nieuws