BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Branden, Nieuws

Personeel firma Flocart geëvacueerd nadat machine vuur vat

Foto NDZ
Foto / artikel: NDZ
Vrijdagmiddag heeft een zware brand gewoed in de gebouwen van de firma Flocart gelegen op het industriepark van Wevelgem. De brand ontstond aan een machine midden in de bedrijfshal en ging gepaard met heel wat rookontwikkeling.  Werknemers van het bedrijf, die er op dat ogenblik aan het werk waren, merkten als eersten het vuur op en ondernamen meteen een bluspoging, die ze even later dienden te staken gezien ze het vuur niet onder controle kregen. Hierdoor raakten verschillende arbeiders van de firma bevangen door de rook.  Zij kregen ter plaatse zuurstof toegediend door de toegesnelde ambulanciers.  Ook de rest van de aanwezige werknemers werd geëvacueerd naar de voorzijde van het bedrijf.  Ondertussen snelde de brandweer ter plaatse, die het aanvankelijk niet makkelijk had om de vuurhaard te lokaliseren, gezien er continu ontsteking was van restproducten aan de machine.  Na goed een halfuur was de brand onder controle en werd het gebouw door de brandweer geventileerd door middel van verschillende ventilatoren.  Door de brand is er in de verschillende compartimenten van het gebouw rookschade.  In de gebouwen van de firma Flocart – die zelf een onderdeel is van de textielgroep Masureel Veredeling – aan de Zuidstraat te Wevelgem, is de afdeling muurbekleding gevestigd.   

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 mei 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Branden, Nieuws