BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Samenleving

Winnaars 19de editie ‘Prijs van het Landschap’ gekend

Winnaar prijs van het Landschap Kuurne
Foto: RVM
Op zaterdag 28 vond de prijsuitreiking plaats van de ‘Prijs van het Landschap Michel Depypere’. Dit jaar beleefde deze wedstrijd zijn 19de editie. Aan deze editie hebben 81 kunstenaars deelgenomen, dat zijn er 21 meer dan de vorige editie. De inzendingen kwamen zowel uit binnen als het buitenland. Elke kunstenaar mocht maximum 3 werken binnenbrengen. In totaal werden 240 werken ingediend. De juryleden die bijeenkwamen op woensdag 18 mei 2016 hebben na meer dan 3 uur beraadslaging een consensus bereikt. De laureaat in deze wedstrijd werd Ludwine Pauwels uit Waarschoot met het werk ‘Lost 2’. De tweede prijs ging naar Julie De Bleeckere uit Kuurne met ‘Rocks nr2’ en de 3de plaats werd ingenomen door Charlie De Voet uit Kluisbergen met het werk ‘Landscape with shadow’. De eervolle vermeldingen gingen naar Korneel Avijn met ‘Shilderij2’ uit Gullegem, Frederic Vangeebergen met’ Fragments de Paysage’ uit Moeskroen en Jean-Pierre Smet met ‘Gebroken landschap’ uit Sint Niklaas. De ‘Prijs van het Landschap Michel Depypere’ is een tweejaarlijkse wedstrijd voor plastische kunsten rond het thema ‘Landschap’. Deze wedstrijd wordt uitgeschreven door de Koninklijke Kunstkring Evariste Carpentier van Kuurne, in samenwerking met het gemeentebestuur. De laureaat van deze wedstrijd ontvangt een prijs van € 2000, de tweede € 300 en de derde € 200. De laureaat verplicht er zich toe het bekroonde werk definitief af te staan aan de gemeente Kuurne, welk er zal opgenomen worden in het gemeentelijk patrimonium. De vernissage met prijsuitreiking vond zaterdag 28 mei plaats in de Sint-Michielskerk te Kuurne. Alle werken die door de jury zijn geselecteerd, worden vanaf heden tentoongesteld in de Sint-Michielskerk tot en met zondag 5 juni.

De deskundige jury van de ‘Prijs van het Landschap’ bestond uit de volgende vijf mensen:

  • Philippe Bouttens, kunstschilder, Keramist, Tekenaar en geboren te Kortrijk. Hij genoot een academische opleiding in Kortrijk en het Sint-Lucasinstituut te Gent.
  • Rik Vermeersch kunstschilder, Tekenaar, Beeldhouwer geboren te Kortrijk. Genoot een opleiding in het Sint-Lucasinstituut te Gent en was lesgever aan de Academies te Kortrijk, Ieper en Roeselare en het VTI te Poperinge.
  • Monique Gheysens, modeontwerpster geboren te Kortrijk. Volgde een opleiding grafiek aan het St-Lucasinstituut te Gent en was lesgeefster aan de Academie te Menen. Monique had ook jaren lang een kunstgalerij en modeatelier in Heule.
  • Andre Van Schuylenbergh, kunstschilder, Tekenaar, Beeldhouwer en geboren in Aalst. Volgde een opleiding aan de Academie van Aalst en het Sint-Lucasinstituut en Academie te Gent
  • Luc Glorieux is kunstmecenas uit Kortrijk en volgde een opleiding geschiedenis aan het Sint-Thomasinstituut te Brussel. Is ook oprichter en gewezen voorzitter van Bus-World, voorzitter van de Christian Silvainstichting en voorzitter van de Godfried Vervischstichting in oprichting.
  • Francis Benoit, burgemeester en tevens schepen van cultuur, was voorzitter van de jury maar zonder stemrecht.

Winnaars prijs van het Landschap Kuurne
Foto: RVM
The Huntsville Detectives

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 mei 2016
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Samenleving