BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Foto Reportage, Nieuws

Marinebasis Zeebrugge mag 12.500 bezoekers verwelkomen tijdens hun Navy Days

Foto NSK
Foto NSK
Gisteren en vandaag samen hebben zo’n 12.500 bezoekers een kijkje komen nemen achter de schermen van de marinebasis te Zeebrugge.  Blikvangers dit jaar waren onder meer de Belgische vernieuwde fregatten Leopold I en Louise Marie met hun boordhelikopter de NH90 Caiman, maar ook buitenlandse vaartuigen zoals het nieuwe Nederlandse patrouillevaartuig Friesland en de onderzeeër Bruinvis konden op heel wat bezoekers rekenen. Nieuw dit jaar waren ook de drie themadorpen, waar het publiek kon kennismaken met technologie, wetenschap en de geschiedenis van de Marine, die dit jaar haar 70ste verjaardag viert. Ook Provinciegouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé kwam op vrijdag een bezoekje brengen aan de Navy Days. Vandaag kreeg de marinebasis van Zeebrugge dan weer het bezoek van de Amerikaanse ambassadeur in ons land die bijzondere interesse toonde voor het Belgische fregat Leopold I en de Nederlandse onderzeeër Bruinvis. Ondanks minder nieuwsgieringen kwamen opdagen op de marinebasis dan de voorgaande edities die telkens goed waren voor een 25.000 bezoekers, blikt het marine component toch tevreden terug op hun Navy Days ‘New Look’, die voortaan tweejaarlijks zullen plaatsvinden. Gezien ons land nog steeds in dreigingsniveau 3 verkeert waren er dit jaar wel verscherpte controles ter hoogte van de toegangspoort van de kazerne.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 juli 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Algemeen Nieuws, Foto Reportage, Nieuws