BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws, Ongevallen

Gasexplosie in woning, 2 kinderen gewond

Gasexplosie in woning, 2 kinderen gewond
Foto : NGS
Zaterdagavond zijn bij een gasexplosie in een woning in Beveren-Leie twee kinderen gewond geraakt. Rond 20u30 werd de buurt van de Tomberg,  een zijstraat van de Kleine Heerweg waar de rijwoning staat, opgeschrikt door een luide knal. De eerste vaststellingen wijzen erop dat een gaslek in de kelder aan de basis ligt van de zware ontploffing. Volgens burgemeester Kurt Vanryckeghem die ter plaatse kwam, waren er op het ogenblik van de ontploffing vier mensen aanwezig in de woning, een vader met zijn drie kinderen, tussen de 10 en 15 jaar oud. Twee kinderen liepen tweedegraads brandwonden op aan hun benen, het meisje is er het ergst aan toe maar verkeert niet in levensgevaar. In afwachting van de komst van de hulpdiensten werden de kinderen opgevangen door de buren, waar hun benen werden afgekoeld onder de douche. Na ter plaatse de eerste zorgen te hebben gekregen werden ze afgevoerd naar ziekenhuizen in Gent en Waregem. De vader en één van de zonen raakte bij de explosie niet gewond. De woning liep zeer zware schade op. De ramen op de eerste verdieping werden uit hun bevestiging gerukt en alle ruiten sneuvelden. Achteraan de woning werd een groot gat in de muur geslagen. Rondslingerende brokstukken en glas beschadigden enkele woningen en auto’s aan de overkant van de straat. De woning werd onbewoonbaar verklaard, voor het gezin wordt een tijdelijke noodwoning voorzien. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om de precieze oorzaak te achterhalen.
Gasexplosie in woning, twee gewonden
Foto : NGS

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 september 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws, Ongevallen