BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Veiling ten voordele van Diacachimba

Veiling ten voordele van Diacachimba
Foto : NSK
Iets meer dan 200 aanwezigen hebben donderdagavond op domein Maelstede de kunstveiling bijgewoond ten voordele van het project ‘Schenk een school’. Een handvol sympathisanten kwamen enkele maanden geleden op het idee om een grote kunstveiling te organiseren die de nodige geldelijke middelen moest bijeen brengen om Philip Vertriest, oud-directeur van de gemeentelijke Pienter school, de kans te bieden om in de stad Leon in Nicaragua waar hij vorig jaar naar vertrok een schoolgebouw op te trekken en zo zijn grote droom, een onderwijsproject te starten voor de kinderen van de armste wijken te kunnen realiseren.  Al snel kreeg het project ook de steun van onder meer Johny Voners, Dani Heylen en Herman Verbruggen uit de serie FC de Kampioenen, die gisteren speciaal voor de gelegenheid afzakten naar de veiling. Iets meer dan 50 werken gingen donderdagavond onder de hamer en brachten samen  een slordige 17.300 euro op.  De Westvlaamse Bikers (Nicaragua bikers) deden op hun beurt daar nog een schepje boven op bij het begin van de veiling en schonken aan het project 6000 dollar.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 november 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving