BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Kuurnse bibliotheek krijgt nieuwe toegangsweg

kuur_bibliotheek_oprit Het gemeentebestuur van Kuurne investeert 8500 euro in een nieuwe oprit naar de Bibliotheek vanuit de Boomgaardstraat. De werken gingen donderdag van start en zullen vermoedelijk na het weekend worden afgerond.   Voorzitter Marc Vandecasteele, voorzitter van het beheersorgaan van de bibliotheek is tevreden. “Reeds jaren klagen we  de gebrekkige toegankelijkheid aan van de bibliotheek. Eind oktober schreven we de burgemeester een brief om nog eens aan te dringen om een oplossing te zoeken voor de gevaarlijke oprit.” Ook bibliothecaris Katrien Bonte beaamt. “Voor ons is deze toegang heel belangrijk. Er waren heel wat gebruikers die terecht klaagden over de vele diepe putten op de oprit, met soms valpartijen als gevolg.”  Schepen Ann Messelier licht de werken toe : “ Als schepen van patrimonium besliste ik deze oprit structureel aan te pakken. Aannemer Ockier uit Kuurne maakt de toegang bestaande uit matten. Dit zal veel gebruiksvriendelijker zijn. “ Burgemeester Francis Benoit kondigt nog werken aan voor de bibliotheek. “Volgende week bespreek ik het voorstel aan de gemeenteraad en het beheersorgaan van de bibliotheek om eindelijk de jeugdafdeling van de bib uit te breiden. Er komt tezelfdertijd ook een renovatie van het bestaande gebouw, voor wat betreft de vloer en verwarming.” Voorzitter Marc Vandecasteele en bibliothecaris Katrien Bonte : “De werken zijn een investering in de toekomst van de bib en de gebruikers, en dat is een goede zaak. De bibliotheek van de toekomst vereist een goed te bereiken, ruime en aangename plek.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 december 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving