BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kerstmarkt in Kuurne met kinderkoor en kerst knutsel atelier

Foto: RMK
Foto: RMK
Op zaterdag 17 december organiseert het Braderiecomité de Kuurnse kerstmarkt. Traditioneel trekt die kerstmarkt een massa volk. Het gebeuren beperkt zich tussen 17 en 23u maar wordt wel intens beleefd. Het Braderiecomité is aan zijn28ste editie toe. Het is niet zomaar de zoveelste kerstmarkt met de traditionele kraampjes die we meestal zien.  De sterkte van deze kerstmarkt is de uniek opstelling en de keuze van de deelnemers. 70% van de deelnemers zijn verenigingen uit Kuurne en omgeving. Die verenigingen hebben meestal een grote aanhang en ledental die hun organisatie willen steunen. Ieder jaar voorziet het Braderiecomité 50 kerstkraampjes die meestal in een mum van tijd zijn uitverkocht. Ook dit jaar zijn alle 50 kraampjes terug ingenomen. Het comité zorgt ook elk jaar voor de sfeer in de vorm van diverse animatie. Dit jaar wordt een groot podium opgesteld waar het kinderkoor van het Kuurnse Muziekatelier zal optreden. Het koor staat onder leiding van Lien Vanhauwaert. Lien maakte vijf lang jaar deel uit van het bekende koor Scala. In 2015 startte ze het met het kinderkoor in Kuurne. Het was schepen van Onderwijs, Johan Bossuyt (N-VA) die op het idee kwam om onder de vleugels van de lokale muziekschool te starten met een opleiding kinderkoor. Het kinderkoor van Kuurne zal te zien zijn tijdens de kerstmarkt tussen 19 en 21 uur. Nieuw dit jaar is de voorziening van een kinderopvang of beter gezegd een Kerst-knutsel-atelier. Pedro Colasse, ex Sire Koning ezel, en zijn team zorgen ervoor dat de kleinsten zich amuseren terwijl de ouders genieten van een hapje en een drankje.  De kinder-knutsel-opvang zal te vinden zijn in het oude gebouw van het Rode Kruis op het Marktplein. Twaalf volwassenen zullen de kinderen begeleiden in hun knutselactiviteit. De kinderen kunnen er hun eigen kerststal  met bijhorende figuren maken en versieren volgens hun eigen fantasie. Ze kunnen er hun eigen fotokader, kerstkaartje of kerstboom maken. Indien ze met alles klaar zijn of echt geen zin meer hebben in knutselen, maar mama en of papa zijn nog niet terug, is er een mogelijkheid om eventueel een gezelschapsspel te spelen. Tevens kunnen de kinderen genieten van warme chocolade melk, een kerstkoek, koekjes, snoepjes, fruitsapje, water, en een ijsje. Dit alles voor een kleine bijdrage van €5. Wij doen dit voor kinderen vanaf het 1ste tot en met het 6de leerjaar. Ezel kerstmarkt in Kuurne Zaterdag 17 december van 17 tot 23 uur. Organisatie: Braderiecomité Kuurne VZW

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 december 2016
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws