BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Kerstmarkt in Kuurne trok terug een massa volk

Kerstmarkt in Kuurne trok terug een massa volk
Foto: RMK
Voor de 28ste keer werd de kerstmarkt in Kuurne georganiseerd door het Braderiecomité. Net zoals vorig jaar stonden 50 kraampjes opgesteld op het marktplein van Kuurne. Volgens de organisatie waren zo een 2500 mensen aanwezig op de kerstmarkt. Voor de animatie trokken we dit jaar naar het kinderkoor van Kuurne onder leiding van Lien Vanhauwaert. Lien was vroeger nog lid van het koor Scala. De kinderen brachten er kerstliederen. Tijdens de kerstmarkt in Kuurne beoordeelde een externe jury alle kraampjes op aankleding kraampje, uitstraling, kledij verkopers en product keuze. Daarbij kwam de school ‘De Wijzer’ er als beste uit. Op de tweede plaatst staat Pastamustachio en de derde plaatst werd ingenomen door woon-zorgcentrum de Heilige Familie. De winnaar krijgt zijn stand gratis aangeboden. Nieuw dit jaar was een kinderopvang of beter gezegd een kinder-knutsel-workshop. Pedro Colasse, ex Sire Koning ezel, en zijn team zorgden ervoor dat de kleinsten zich amuseerden terwijl de ouders genoten van een hapje en een drankje.  De kinder-knutsel-opvang was te vinden in het oude gebouw van het Rode Kruis op het Marktplein. 12 volwassenen konden de kinderen begeleiden in hun knutselactiviteit. De kinderen konden er hun eigen kerststal  met bijhorende figuren maken en versieren volgens hun eigen fantasie. Ze konden er hun eigen fotokader, kerstkaartje of kerstboom maken. Tevens konden de kinderen genieten van warme chocolade melk, een kerstkoek, koekjes, snoepjes, fruitsapje, water, en een ijsje. De kinder-knutsel-workshop was toegankelijk voor kinderen vanaf het 1st leerjaar tot en met het 6de leerjaar. Volgens de organisatie is het duidelijk, de kerstmarkt in zijn huidige vorm en opstelling is uniek in onze regio. Door op deze manier te werken creëren we een unieke sfeer en komen de mensen van ver naar onze kerstmarkt afgezakt.
Cultuurprijs Wevelgem

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 december 2016
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op