BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Fregat Louise-Marie redt 172 migranten voor Libische kust

Foto: Belgian Navy
Foto: Belgian Navy
Het Belgische  fregat Louise-Marie die op 11 november zijn thuishaven in  Zeebrugge verliet om deel te nemen aan de militaire operatie European Union Naval Force Mediterranean bekend als de Operatie Sophia heeft afgelopen dinsdag 172 migranten kunnen redden voor de Libische kust.  De migranten waaronder 16 vrouwen en 2 kleine kinderen werden opgevangen aan boord van het fregat en na een medische controle voorzien van eten en drinken.  Op bevel van EUNAVFORMED is het schip nu op weg richting Sicilië (Palermo)  waar donderdagmorgen de drenkelingen aan de autoriteiten zullen overgedragen worden. Vervolgens zal de Louise-Marie de operatiezone opnieuw vervoegen voor verdere mogelijke interventies.  Aan boort van de Louise–Marie zijn 150 militairen.   Het doel van de operatie Sophia is het tegengaan van mensensmokkel en het controleren van het wapenembargo dat door de VN uitgevaardigd werd.
Foto: Belgian Navy
Foto: Belgian Navy
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 december 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving