BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Sport

‘Slalom van Kuurne’ aanstaande maandag aan zijn vierde uitgave toe

rallysprintkopie Autostal Hemicuda, de club achter onder meer de Hemicuda Rally, de Tierenteyn rittensport en de Ronde door Vlaanderen Historic Marathon is op Paasmaandag 17 april te gast in Kuurne om er de “Slalom van Kuurne” te organiseren.  Voor de organiserende club meteen de vierde uitgave van dit spektakel.  Tijdens deze wedstrijd wordt de hoek van de Industrielaan met de Noordlaan terug omgevormd tot een groot rallyslalomparcours. De eerste wagens gaan die dag van start vanaf 11.00 uur.  Onder impuls van een aantal enthousiaste rallypiloten, waaronder Kurt Ghekiere uit Kuurne, Jan Verschaeve en het bestuur van vzw Hemicuda werd dit evenement een viertal jaar geleden onder de doopfont gehouden. Het was Kurt Ghekiere, toenmalig voorzitter van Bedrijvenpark Kortrijk Noord, die trouwens ook in de organisatie zit van de Rally van Kortrijk, die het initiatief nam in 2014 om de Slalom van Kuurne terug te brengen. Ondanks het heel eenvoudig lijkt is er echter heel wat behendigheid nodig om het parkoers die zo’n 1.500 meter lang is zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Bij Rallyslalom is het de bedoeling dat het voertuig tussen paaltjes wordt gelaveerd, zonder die paaltjes te raken of zonder paaltjes over te slaan. Tijdens de komende Slalom van Kuurne, waar op Paasmaandag 17 april piloten uit heel België aan de start komen, wordt er een “Rally Challenge” voorzien. Rallypiloten die ooit aan de Hemicuda Rally hebben deelgenomen, kunnen die dag tegen elkaar strijden in deze bijzondere discipline. De snelste van het pak gaat met een uniek aandenken lopen, maar belangrijker is dat onder die rallypiloten een gratis start voor de Hemicuda Rally wordt verloot. Wie zelf eens wil ondervinden hoe rijvaardig hij of zij wel is krijgt eveneens de kans om deel te nemen op Paasmaandag aan dit evenement. Voorwaarde is echter wel dat je beschikt over een wagen die verzekerd is en dat je eveneens een briefje van je dokter op zak hebt waaruit blijkt dat je voldoende geschikt bent om deel te nemen aan de wedstrijd. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.hemicuda.be. rallysprint2kopie    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 april 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Sport