BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

In Ieper is op de Grote Markt de grootste Vredesvlag ter wereld uitgevouwen

In Ieper is op de Grote Markt de grootste Vredesvlag ter wereld uitgevouwen
Foto: FVL
In Ieper is op de Grote Markt de grootste vredesvlag ter wereld uitgerold en dit ter gelegenheid van de Vredesfeesten. De vlag is 58 op 31 meter groot en weegt zo’n 120 kg. Op de vlag met een oppervlakte van 1800 vierkante meter staat het woord VREDE en werd door 120 vrijwilligers opgedragen. De naaisters ‘for peace’, een enthousiaste groep van dertig vrijwillige vrouwen, mannen en leerlingen van de Heilige Familie en het Immaculata waren meer dan 230 uren in de weer om deze vlag te maken. Met deze vlag wil Ieper zich profileren als de Vredesstad in de wereld. Ieper kende namelijk een bloedige geschiedenis als groot slagveld tijdens de WO I.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 mei 2017
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Algemeen Nieuws, Nieuws

50.000 bloemen voor Flanders Fields

Foto FVL WESTHOEK – Onder de noemer ‘50.000 bloemen voor Flanders Fields’ worden op verschillende locaties in de Westhoek, allium bloembollen geplant. In het voorjaar