BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Ereschepen probeert vluchtmisdrijf te plegen na een aanrijding

Ereschepen probeert vluchtmisdrijf te plegen na een aanrijding
Foto: FVL
Donderdagnamiddag omstreeks 16u15 kwam de opel astra van ereschepen Stephane Vansteenkiste (°01-06-1965) uit de Ommegangstraat en reed rechtdoor tegen de gevel van de woning in de Speiestraat te Wervik. Bewoners hoorden een enorme klap en zagen door het venster een wagen achterwaarts wegrijden. Ze probeerden nog de nummerplaat te lezen. Intussen was de wagen achterwaarts tegen de woning op de hoek van de Ommegangstraat en de Speiestraat aangereden. Deze woning werd in februari 2016 ook reeds beschadigd bij een VKO met een brandweerwagen. Daarop probeerde de bestuurder met gierende banden terug weg te vluchten en reed even verder tegen een geparkeerde bestelwagen, die op zijn beurt nog 2 wagens beschadigde. Omstaanders haalden de bestuurder uit zijn wagen die begon te roken. De bestuurder werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Volgens het parket reed de man onder invloed van alcohol en werd zijn rijbewijs ingetrokken ook vanwege de poging tot vluchtmisdrijf. De bestuurder was ereschepenen en voorzitter van de sp.a te Wervik. Binnen de sp.a zal nu bekeken worden of hij nog voorzitter kan blijven van de plaatselijke afdeling.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 juni 2017
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen