BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Passagier die meereed in bestelwagen overleefd klap tegen vrachtwagen niet

Foto KBM
Foto KBM
Bij een zware klap tussen een bestelwagen en een vrachtwagen die zich maandagmiddag voordeed op de E17 ter hoogte van Deerlijk is een persoon om het leven gekomen.  Toen een trekker – oplegger afremde voor de file die was ontstaan nadat zich eerder even verderop in de richting van Kortrijk een ongeval had voorgedaan op de E17 merkte de bestuurder van een bestelwagen dit te laat op waardoor de bestelwagen voluit inreed achteraan op de oplegger.  De klap die daarmee gepaard ging was zo hevig dat voor de passiegier die meereed in de bestelwagen geen hulp meer kon baten.  Door het ongeval werden twee van de drie rijstroken versperd waardoor al snel een nieuwe file ontstond.  De bestuurder van de vrachtwagen kwam er met de schrik vanaf maar was zeer aangedaan door het ongeval. Het duurde tot even voor twee uur maandagnamiddag voor aleer beide rijstroken terug konden vrijgegeven worden voor het verkeer, maar dan nog bleef het stapvoets rijden vanaf Waregem tot Kortrijk-Oost.   Het Vlaams verkeerscentrum gaf dan ook de raad aan de bestuurders die vanuit de richting Gent de E 17 naar Kortrijk volgen om dit te doen via de E40 richting Brugge en daarna via de E 403 richting Doornik te nemen.  Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen.  Geen van beide bestuurders had gedronken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 augustus 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen