BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Branden, Nieuws

Brandweer rukt uit voor tankwagen die kampt met oververhitte remmen

Foto KBM
Foto KBM
Een Franse vrachtwagenbestuurder die in dienst reed van het Franse bedrijf Lefebvre met vestiging in Ban-de-Laveline keek deze morgen raar op toen hij op de E17 net de Belgische grens was overgereden met zijn vrachtwagen en de richting Gent volgde.  Een gigantische rookpluim aan de rechterkant van zijn tankwagen trok plotseling de aandacht van de man waarop deze besloot om zijn tankwagen op de eerste parking die hij tegen kwam te parkeren.  Eens tot stilstand gekomen op de parking van het Shell tankstation te Marke alarmeerde hij de hulpdiensten die snel ter plekke waren.  Al snel bleek de hevige rookpluim afkomstig te zijn van de oververhitte remmen van de vrachtwagen.  De brandweer koelde de remmen af waardoor het gevaar snel geweken was.  Door de interventie werd een deel van de vrachtwagenparking afgesloten voor alle verkeer.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 september 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Branden, Nieuws