BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Quentin Ongenaert is de nieuwe kinderburgemeester van Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Kuurne kent zijn nieuwe kinderburgemeester, – schepenen en – gemeenteraadsleden.  Het is reeds 24 jaar een traditie dat de kinderen die in het zesde leerjaar zitten van een van de Kuurnse basisscholen hun stem mogen uitbrengen en zo bepalen wie hen mag vertegenwoordigen in de kindergemeenteraad.  Nadat eerst 16 kandidaten werden verkozen volgde later op de dag een geheime zitting waarop opnieuw werd gestemd om de nieuwe kinderschepenen en – burgemeester te kennen.  Quentin Ongenaert bleek daarbij het populairst te zijn en werd uitgeroepen tot de nieuwe kinderburgemeester van Ezelgem.  Salma Bemarmi, Darija Sourovan, Inigia Camerin, Yoeri Verhaegen, Katho Dedeurwaerder en Miguel Schelstraete werden verkozen tot kinderschepenen.  Afgelopen zondag legden zowel de kersverse kindergemeenteraadsleden, – schepenen als – burgemeester hun eed af tijdens een verkiezingsshow die doorging in het gemeentehuis.  Quentin Ongenaert is leerling aan de gemeentelijke centrumschool en voetbalt in zijn vrije tijd bij de jeugd van KV Kortrijk.  Meteen na hun aanstelling kreeg de nieuwe kindergemeenteraad reeds hun eerste taak toegewezen, de opening van de kinderfoor die om 13.30 uur in de centrumstraten van Kuurne van start ging.  Ook op de Ezelsfeesten zijn enkele taken voor hen weggelegd.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 september 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving