BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Vijf kandidaten strijden om de titel van Koning Ezel

Foto NSK
Foto NSK
Kuurne maakt zich stilaan op voor de 57 ste editie van zijn Ezelsfeesten.  Traditioneel wordt daarbij om de twee jaar een nieuwe Koning Ezel verkozen.  Vijf kandidaten zullen dit jaar daarbij alles uit de kast halen om de eer naar zich toe te trekken.  Ex horeca-medewerker David Claeys, hoofd Quality control bij Battery Street Olivier Wambacq,  kinderverzorger en tevens Chiro leider Sil Vandenbogaerde,  horeca uitbater Nikki Noppe en vrachtwagenbestuurder op rust Bernard Colasse zijn er alvast helemaal klaar voor.  Nadat afgelopen maandag reeds een eerste proef werd afgewerkt waarbij de kandidaten vijf verschillende bieren kregen voorgeschoteld en deze van de juiste benaming dienden te voorzien voert Sil Vandenbogaerde momenteel het klassement aan.  Bernard Colasse, de oudste deelnemer van het gezelschap bengelt momenteel onderaan het klassement.  Vrijdag 29 september volgt de tweede proef waarbij de kandidaten zich in de kijker dienen te werken.  Zaterdag 30 september volgen de overige proeven, waarbij de hooihopper de bepalende proef is wie de nieuwe Koning Ezel wordt.    Naast de verkiezing van koning ezel bieden de ezelsfeesten ook dit jaar terug een overvolle affiche aan.  Op vrijdagavond is de ezelsmarathon toe aan zijn 35 ste uitgave, terwijl de ezelsjogging die vorig jaar een 900 tal deelnemers mocht ontvangen deze editie 20 kaarsjes mag uitblazen.  Ook het braderiecomité haalde dit jaar opnieuw alles uit de kast om ervoor te zorgen dat zo goed als op elk hoekje van de straat terug wel iets te beleven valt tijdens de ezelsfeesten. “Gezien ons goed programma stel ik voor een kijkje te nemen op onze website die terug te vinden is op www.braderiecomitekuurne.be”, weet voorzitter Benedikte Devos, “Wat niet in onze braderiekrant vermeld staat is dat op zaterdag van 14.30 tot 17.00 uur ter hoogte van de Tramstatie de politie van de PZ Vlas langs komt met hun hondenbrigade om er een demo te geven. Ook  Hachiko vzw die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische handicap of epilepsie zal er eveneens een demonstratie geven met hun honden.”  Ook Soupapke en zijn Kuurnse trawanten die stilaan een begrip geworden zijn op de Ezelsfeesten ontbreken ook dit jaar niet en zullen op zaterdagmorgen tijdens de officiële opening van de feestelijkheden terug het beste van zichzelf geven.  Wie het volledige programma van de ezelsfeesten wil nalezen kan terecht op www.ezelsfeesten.be
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 september 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws