BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Kuurne kiest dit jaar geen koning Ezel maar koningspaar …

Foto NSK
Foto NSK
Olivier Wambacq is zaterdagnacht gekroond tot de nieuwe Koning Ezel.  Daarmee volgt hij Sire Roel Labat op die de afgelopen twee jaar regeerde over Ezelgem.  Ondanks kandidaat Sil Vandenbogaarde een sterk parcours vaarde en een tijdlang het klassement aanvoerde keerde echter het tij voor hem zaterdagavond en zag zo net als vorige editie de kans om koning ezel te worden zo aan hem voorbij gaan.  Olivier Wambacq en David Claeys namen echter het roer van hem over en streden zo in een spannende finale tegen elkaar.  In de finaleproef, de bekende hooihopper, wist echter Olivier Wambacq reeds na twee minuten de medaille uit het hooi te halen waarmee hij zo winnaar werd van de verkiezing koning ezel 2017-2019.   Olivier Wambacq is oorspronkelijk afkomstig  van Gent.  “Ik vond mijn grote liefde in Harelbeke”, vertelt Olivier, “Uiteindelijk bouwden we ons liefdesnest uit in Kuurne.  Eigenlijk wilde ik al twee jaar terug meedoen aan de verkiezing, maar toen zorgde een trouwfeest ervoor dat deze plannen in het water vielen.  Gezien ik de belofte had gedaan aan Philip Vertriest om er de volgende verkiezing wel bij te zijn heb ik mijn woord gehouden, al zorgde de eerste proef voor mij niet meteen voor een vliegende start.  Maar zo zie je dat een slecht begin niet meteen het volledige verlies dient te betekenen.”, aldus de nieuwe koning Ezel.  Zaterdagmiddag was er ook reeds tijdens de kolder die Soupapke bracht de ludieke verkiezing van koningin ezel.  Deze verkiezing werd gewonnen door zuster Fientje (Viviane Rigolle).  Zondagmiddag werd het nieuwe koningspaar voorgesteld aan het grote publiek.
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 oktober 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving