BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Ellende op de wegen en dak van Waregemse ijspiste stort in

Ellende op de wegen
Foto: FVL
Het winterweer zorgt voor heel wat problemen op de weg. In Passendale kantelde een landbouwvoertuig en in Ieper en Waregem kwam een lijnbus vast te zitten naast de weg. Ook heel wat vrachtwagens die een helling probeerden op te rijden, kwamen vast te zitten en blokkeerden in sommige gevallen het andere verkeer. Verschillende op- en afritten op de snelweg werden door de politie een tijdlang afgesloten. Met sneeuwruimers en zout wordt geprobeerd om de wegen berijdbaar te houden, maar dat is geen makkelijke klus zolang het blijft sneeuwen. In Waregem is het dak van de ijspiste ingestort. De hoeveelheid sneeuw op het tentzeil en de metalen constructie kon dit blijkbaar niet dragen. De stad Kortrijk heeft daarom beslist om ook hun ijspiste enkele dagen dicht te houden. Men wil daar geen risico nemen. Een aantal scholen in onze provincie beslisten om de lessen na 15 uur te schrappen. Op die manier willen ze de kinderen de kans geven om voor de avondspits naar huis te vertrekken. In Tielt kon een vrachtwagen die op de sporen stond niet meer weg. Het treinverkeer werd meteen stilgelegd.
Ellende op de wegen
Foto: FVL
 
Ellende op de wegen
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 december 2017
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws