BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Nieuwe Commandant voor het fregat F931 Louise-Marie

Louise-Marie3kopie Vandaag vond in de Marinebasis van Zeebrugge een plechtigheid plaats waarbij het commando over het fregat F931 Louise-Marie werd overgedragen van Fregatkapitein stafbrevethouder Guy Schotte aan Fregatkapitein stafbrevethouder Kristof Van Belleghem. De plechtigheid stond onder het voorzitterschap van Vice-admiraal Michel Hofman, Vleugeladjudant van de Koning en Vice-chef Defensie. Het wordt voor de nieuwe commandant en zijn bemanning alvast een bewogen jaar met een goed gevuld programma. Het fregat verlaat al op 22 januari haar thuishaven richting Middellandse Zee om deel te nemen aan de maritieme NAVO-operatie “Sea Guardian”. De operationele inzet van het fregat is voorzien van 12 februari tot 4 maart 2018. Operatie Sea Guardian richt zich voornamelijk op drie aspecten: het verkrijgen van een beter inlichtingenbeeld van de Middellandse Zee, het wegnemen van potentiële terroristische dreigingen en het bijdragen aan een regionale capaciteitsopbouw. Na de operatie Sea Guardian blijft het fregat deelnemen in internationale vlootverbanden zoals NLMARFOR (Netherlands Maritime Force) en SNMG1.( Standing NATO Maritime Group 1)  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 januari 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving