BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kunstenaars van Groep Ubuntu x 8k stellen werken tentoon in Kortrijk Xpo

Kunstenaars van Groep Ubuntu x 8k stellen werken tentoon in Kortrijk Xpo In de lobby van het Meeting Center van Kortrijk Xpo worden werken tentoongesteld van kunstenaars van Groep Ubuntu x 8k. Dat is de nieuwe naam van den achtkanter na de fusie met Groep Ubuntu. Kortrijk Xpo heeft een artistieke samenwerking met deze vzw. Er is werk te zien van Christa Allegaert, Nathalie Defrenne , Veerle De Mets, Geert Dons, Isabelle Lecluyse, Leen Lefebvre en Benny Verfaillie. Het zijn niet zomaar kunstwerken van cliënten van Groep Ubuntu x 8k. Ze hebben inspiratie gezocht en gevonden op verschillende beurzen die ze in Kortrijk Xpo hebben bezocht zoals Groomania, Eurodogshow, Spirituele Expo, Interieur en Stoffenspektakel. Daarmee gingen ze creatief aan de slag in hun atelier. Groep Ubuntu x 8k is een Kortrijkse vzw die bijdraagt tot de levenskwaliteit van volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel. Door het bezoeken van tentoonstellingen of door een samenwerking met andere kunstenaars maar ook door deel te nemen aan artistieke projecten buiten hun kunstatelier worden de cliënten van Groep Ubuntu x 8K voortdurend geprikkeld en uitgedaagd. Zo kunnen ze hun grenzen verleggen tot ver buiten de muren van het atelier. De kunstwerken zijn te bekijken en kunnen ook aangekocht worden. De opbrengst gaat integraal naar de vzw. De tentoonstelling loopt tot 26 oktober 2018.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 februari 2018
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws