BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Opening Vlaspark lokt heel wat bezoekers richting nieuw stukje Kuurns natuurgebied

Foto NSK
Foto NSK
Onder massale belangstelling is woensdag in de vooravond het natuurdomein Vlaspark te Kuurne geopend.  Naast heel wat groen is op het natuurdomein die zo’n 30 ha omvat eveneens plaats voorbehouden voor een speeltuin, een blote voeten wandeling pad, diverse mogelijkheden tot picknicken en een enorme oase aan rust.   Tijdens de tweedaagse opening voorziet de gemeente Kuurne een goed gevulde affiche met activiteiten zoals een heuse drijf-in cinema, een vlaspicknick, een vaartocht in een kano op de Heulebeek, vlaswandelingen en vooral heel veel natuurplezier.   De aanleg van het Vlaspark ging van start in de maand april waarbij werd gestart met de aanleg van paden en zitbanken op het terrein.   In totaal werd 488 lopende meter of 731 m² pad aangelegd.  Op het terrein werden eveneens zes kleurrijke picknicktafels en vier banken ingepland, ontworpen door Philippe Allaeys voor de Leievallei. De grootste ervan is zelfs maar liefst 14 meter lang.   Aan de achterzijde van de tuin van de pastorij werd een Vlasbos en een unieke speeltuin, gerealiseerd die opgebouwd is uit een hobbithuisje, een vlaskar, een vlasparcours, een heuvelglijbaan, een bosspel, een klimcombinatie en mini moestuinen. Het ontwerp van de speeltuin kwam tot stand in samenwerking met de kindergemeenteraad. Een leuk detail is alvast dat sommige speelelementen vervaardigd werden  met het hout dat gekapt werd op andere plekken in Kuurne.  De Film Grease die op woensdagavond werd vertoont in het Vlaspark kon alvast op heel wat belangstelling rekenen.  Naar schatting een duizend vierhonderd personen woonden de voorstelling bij.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 mei 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving