BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Het Zesde Metaal trekt festivalseizoen op gang in Gistel

© Pieter Verhaeghe
© Pieter Verhaeghe
Op vrijdag 6 juli om 20 uur trekt Het Zesde Metaal het festivalseizoen op gang in Gistel waar ze in CC Zomerloos concerteren.  Naast twee gouden platen hebben ze met  ‘Ploegsteert’ al een klassieker op zak. De luisteraars van Radio 1 riepen het tot het beste Belgische lied ooit uit. ‘Naar de wuppe’ wordt eveneens een nummer één hit. Het liedje is ongetwijfeld populair omdat het de tijdsgeest zo mooi samenvat: het is nog niet allemaal om zeep. In navolging van Willem Vermandere en Flip Kowlier zingt frontman Wannes Cappelle in het pittig West-Vlaams. De groep bestaat uit klasbak muzikanten: toetsenist en gitarist Tom Pintens (Zita Swoon), gitarist Filip Wauters (Arno, Admiral Freebee), drummer plus Nederlander Tim Van Oosten (Roosbeef) en bassist Robin Aerts (co-writer & producer).  De teksten komen dan weer van Wannes Cappelle en zijn spitsvondig, grappig en poëtisch. Ook zijn bindteksten want die maken van een concert van Het Zesde Metaal een originele beleving. Na vier cd’s en ettelijke concerten is de groep een geoliede machine. In het voorprogramma die avond schittert Higher Octane, een bende jonge twintigers die zweren bij de rhythm and blues in het genre van George Thorogood en, jawel, Give Buzze. Na hun uren prutsen ze aan versterkers en gitaren. Zo staan ze in contact met niemand minder dan Angus Young van AC/DC. De toegangsprijs die avond kost 5 euro.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 juni 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws