BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Mirom plaatst ondergrondse glascontainer in Gullegem

Mirom plaatst ondergrondse glascontainer in Gullegem
Foto: FVL
In de Kerkstraat in Gullegem heeft Mirom Menen een ondergrondse glascontainer geplaatst. Verspreid over Menen, Wervik en Wevelgem komen er in totaal zes ondergrondse glascontainers. De inhoud van de ondergrondse glascontainer is identiek aan die van de bovengrondse glasbol die werd weggehaald. De ondergrondse glascontainer heeft twee inwerpbuizen, één voor wit glas en één voor gekleurd glas. De komst ervan is deels via financiering van FostPlus. Een ondergrondse glascontainer biedt heel wat voordelen. Hij is visueel aantrekkelijker, vermindert geluids- en geuroverlast en trekt minder insecten en sluikstort aan. Bovendien is hij gebruiksvriendelijker voor rolstoelgebruikers. Om het geluid bij het inwerpen van het glas te reduceren, is de onderkant van het voetgangersplatform en de inwerpkleppen voorzien van geluidsisolatie. Ook aan de veiligheid werd gedacht: tijdens het uittillen van de glascontainer wordt de put automatisch afgesloten door een veiligheidsvloer zodat niemand in de put kan vallen. Het zoeken en vinden van geschikte locaties, was niet zo evident: zo mogen er geen ondergrondse obstakels en nutsleidingen aanwezig zijn. Bovendien dient de container zes meter hoog verticaal omhoog getild te worden om te kunnen ledigen in de vrachtwagen, waardoor er zich geen bomen of kabels boven de glascontainer mogen bevinden. Voor het ledigen van de glascontainers werd een nieuwe vrachtwagen aangekocht met zwaardere kraan. Verder worden er ook in Menen, Lauwe, Wervik en Wevelgem ondergrondse glascontainers geplaatst. De aankoopprijs, levering en plaatsing van een ondergrondse glascontainer bedraagt 10.000 euro.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 juni 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Algemeen Nieuws, Nieuws
ChatGPT helpt je een lief vinden

ChatGPT helpt je een lief vinden

KORTRIJK – Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Ook de manier waarop mensen daten, wordt door de immer voorthollende evolutie beïnvloed. Zo