BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Stralende zon tijdens de 39 ste NAVY DAYS 2018

00 Navy Dayskopie Met een zonovergoten Navy Days kon op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli een kijkje genomen worden achter de schermen van de marinebasis te Zeebrugge.  In totaal 26.500 bezoekers gingen in op deze uitnodiging en bezochten de 39ste NAVY DAYS.  Naast de talrijke verschillende dynamische demonstraties en interactieve workshops zoals brandbestrijding, havenrondvaarten en vliegen met microdrones in duo-control waren  tal van infostands aanwezig van o.a DOVO, een airsoft schietstand, Nederlands en Amerikaanse  Helikopters  en Special Force group met hun frisc (snelle interventieboot).  De jeugd vond het afdalen in death-ride de max, maar ook voor de kleinste zoetwatermatrozen was er animatie. Het geheeld werd overgoten door talrijke muziekoptredens o.a door de comboband van de Koninklijke Muziekkapel van de Marine. Voor de Marine zijn de NAVY DAYS een ideale opportuniteit om zichzelf voor te stellen aan het grote publiek , maar vooral ook promotie te maken voor de verschillende jobs binnen de Marine.  Ook dit jaar kon de Marine opnieuw rekenen op een indrukwekkende vloot, namelijk het Pools patrouilleschip ORP Kormoran, het Portugees patrouille schip NRP Douro, het Ierse patrouillevaartuig LE Roisin, het Frans patrouillevaartuig FS Pluvier, de Britse mijnenjager HMS Ramsey, het Nederlands commando fregat Zr.Ms. Tromp , het steunschip Zr.Ms.Mercuur en mijnenjager Zr.Ms Urk, de voormalige Belgische mijnenveger Bernisse (ex Spa ) en de Sirius en Zeeleeuw van MDK/Vloot reder van de kust. Voor de Belgische Marine namen het fregat BNS Leopold, de mijnenjager BNS Crocus en BNS Narcis en het patrouillevaartuig BNS Pollux de honneurs waar. De bemanningen vertelden hun avonturen, een voorsmaakje van het leven bij de Marine! 00 Navy Days2kopie

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 juli 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws