BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Frankrijk mag spits afbijten op internationaal vuurwerkfestival te Knokke – Heist

Foto NSK
Foto NSK

Afgelopen vrijdag beet het bedrijf Fantasias uit Frankrijk de spits af op het internationale vuurwerkfestival van Knokke – Heist om het beste van zichzelf te geven in een half uur durende spetterende vuurwerkshow die als titel ‘ode aan de vrouw’ meekreeg. Zondagavond 19 augustus krijgt vervolgens Makalu Fireworks uit Tsjechië de kans om de harten van het publiek te veroveren.  Wie van vuurwerk houdt kan ook nog op dinsdagavond 21 augustus en donderdagavond 23 augustus terecht in Knokke – Heist om zijn hartje op te halen want dan zijn respectievelijk Panzera Fireworks uit Italië en Surex Fireworks uit Polen aan de beurt om het Knokke-Heistse firmament te kleuren.  O p de slotavond op 25 augustus sluit het Belgische HC Pyrotechnics het festival traditioneel af.   Het Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist vindt nog plaats tot 25 augustus 2018 en kon reeds op de openingsavond op heel wat publieke belangstelling gaan rekenen.  Ook dit jaar gaat het vuurwerkfestival opnieuw door op het strand ter hoogte van de Meerlaan in Knokke-Heist. Vuurwerkmakers uit 4 verschillende landen vechten een nachtelijk duel uit waarbij gigantische vuurwerkpijlen tegen een waanzinnig tempo de lucht worden in gevuurd. De vuurwerkshow is volledig gesynchroniseerd op een speciaal ontworpen muziekstuk.  Wie zich in de onmiddellijke omgeving van Knokke – Heist bevind kan deze muziek ook beluisteren via de frequentie 94.60 FM en op lokale radio Seafun op 106.2 FM en www.seafun.be.  Het Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist behoort ongetwijfeld tot de absolute wereldtop. Sinds 1970 wordt op het strand van de badstad een pyrotechnisch spektakel gebracht door landen van over heel de wereld. Zonder enige moeite schaart Knokke-Heist zich dan ook naast Cannes, Montreal, Monte Carlo en Hannover.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 augustus 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws