BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Drie nieuwe confraters opgenomen binnen de Confrérie van het Ezelskruiske

Foto NSK
Foto NSK
Dit weekend zijn drie nieuwe confraters toegetreden tot de Orde van het Ezelskruiske.  De drie gelukkigen zijn ditmaal Mieke Derez, die dertig jaar lang hoofdcoach was van de majorettes van de Koninklijke Harmonie Moed en Vlijt uit Kuurne, Sporza journalist Sammy Neyrinck en oud – Kuurnenaar Luc Vandeputte die altijd bereid is om met zijn ezel Carla aanwezig te zijn op activiteiten van de Orde van de Ezel.  Voor aleer de drie nieuwe confraters in zaal Commanderie werden aangesteld werd eerst via een toneelstukje uitgebeeld hoe de legende van het  ezelskruiske ooit is ontstaan.  De Confrérie van het Ezelskruiske die werd opgericht in het jaar 2006 telt sinds dit weekend 59 confraters  waaronder tal van bekende namen en heeft als doel een grotere bekendheid te geven aan de gemeente Kuurne enerzijds en een stijlvolle relatieband te scheppen met personen die de Orde van de Ezel en de gemeente Kuurne genegen zijn anderzijds.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 oktober 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving