BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws, Samenleving

Nesten verliest na maanden strijd tegen slepende ziekte

Foto NSK
Foto NSK
Kuurne is een groot man verloren!  Volksfiguur Rik Delneste beter gekend als Nesten (72) verloor vandaag de ongelijke strijd tegen de ziekte waaraan hij al een tijdje leed .   Hij  raakte vooral bekend met zijn karikaturen van bekende mensen en beschikte eveneens over een lachmuseum.  Vorig jaar nog werd hij de winnaar van de Kuurnse cultuurprijs.  Naast Karikaturist had Nesten ook kort een televisiecarrière en presenteerde in de jaren ’90 samen een programma met Donaat Deriemaeker.  Nesten kan kort omschreven worden als een schilder van en voor het volk.  Rik Delneste werd geboren in 1946 en groeide op als wees onder het strenge regime van de zusters in het rusthuis van Harelbeke.  Hij volgde de opleiding sierkunsten in het VTI te Kortrijk om daarna zijn studies plastische kunsten verder te zetten aan St – Lucas te Gent . Hij schilderde aanvankelijk heel wat feestelijke toestanden op vensters en panelen en begon in 1969 ook voor de kranten te werken waar hij onder meer karikaturen voor de sportredactie van Het Volk, De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg creëerde.  Tevens was Nesten ook een tijdlang actief voor de Krant van West-Vlaanderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 oktober 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Algemeen Nieuws, Nieuws, Samenleving