BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Ward Van Der Kelen wint 36ste editie halve marathon “Rapper dan een Ezel” te Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
In totaal 811 deelnemers hebben afgelopen vrijdagavond deelgenomen aan de 36 ste editie van de halve marathon “Rapper dan een Ezel” in Kuurne die dit jaar trouwens ook meetelde als Vlaams Kampioenschap.   Na een aanloop van 1,076 km volgden nog vier  ronden van elk 5,005 km die doorheen de centrumstraten van Kuurne liepen.  Ward Van Der Kelen uit Gooik toonde zich echter de sterkste afgelopen vrijdag in de Kuurnse straten en liep de wedstrijd in een tijd van 1 uur 07 minuten en 05 seconden, gevold op een tweede plaats door Abdelilah El Hammaz die liet afklokken op 1 uur 08 minuten en 08 seconden.  Kevin Verluyten werd verdienstelijk derde.  Eerste vrouw die over de finish kwam vrijdagavond was Annelies Deketelaere die woonachtig is in  Hooglede en haar halve marathon liep in 1 uur 20 minuten en 33 seconden, gevold op een tweede plaats door Gwendoline De Deyne die een tijd neerzette van 1 uur 21 minuten en 13 seconden.  De top drie bij de vrouwen werd afgesloten door Karolien smet.  Wie het liever iets rustiger aandeed kon ook deelnemen aan de jogging die ging over 6 kilometer en in totaal 950 joggers richting Kuurne lokte.  De aflossingskoers kon dan weer rekenen op een 55-tal ploegen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 oktober 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport