BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Radio Gemini uit Kortrijk-Zwevegem stopt zijn uitzendingen

Radio Gemini uit Kortrijk-Zwevegem stopt zijn uitzendingen
Foto: RVM
Radio Gemini die een groot deel van Zuid West-Vlaanderen bereikte werd opgestart op 7 mei 2018 (BRU artikel van 27 april 2015)). De VZW radio Gemini kreeg een zendvergunning voor het frequentiepakket Kortrijk (106,4 Mhz) – Zwevegem (105,7 Mhz). Door samen te werken met de VZW Wasabi-FM, die reeds vanaf 2014 met radio bezig was, kon men meteen starten omdat de studio’s nog intact waren na de gedwongen stop op 31 december 2017. Op 7 mei 2018 was radio Gemini te horen op FM met een nieuwe format, nieuwe jingles en programma’s (BRU artikel van 4 mei 2018). Door een pakket te gebruiken met twee FM zenders kon men naar Gemini luisteren van Geluwe tot Waregem en naar het zuiden toe tot tegen de taalgrens. Door financiële problemen is daar nu een eind aan gekomen. De reclame inkomsten zijn niet wat men had verwacht en de diverse kosten liepen op. Ook de kosten die Sabam aanrekent voor lokale radio is redelijk hoog. Men houdt geen rekening met de beoogde doelgroep en rekent een kost aan voor alle inwoners van de gemeente of stad waar men uitzend wat niet correct is aldus Gemini. Niet iedereen luistert naar die bepaalde zender. Het jonge radio Gemini was sterk verankert met zijn uitzendgebied. Zo had men diverse live uitzendingen en werd in sociale media niet enkel met foto’s maar ook met video uitgepakt over lokale activiteiten. Veel van die activiteiten uit de regio werden dan ook toegelicht door de organisatoren in de studio. Ook technisch was Gemini goed georganiseerd. Uniek was het programma Request. De luisteraar kon in dit programma online uit een platendatabase kiezen waarna het nummer onmiddellijk werd gespeeld. Info van de gespeelde nummers werd via RDS automatisch meegestuurd en de geluidskwaliteit werd gecontroleerd door een Omnia audio compressor. Op zaterdag 19 januari 2019 rond de middag worden de zenders uitgeschakeld.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 januari 2019
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws