BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Europese Dag van het noodnummer 112

logo_112
Maandag 11 februari 2019 is de Europese dag van het noodnummer 112

Maandag 11 februari, Europese Dag van het noodnummer 112: diegenen die mensenlevens redden in de schijnwerpers

Op maandag 11 februari 2019, Europese Dag van het noodnummer 112, zal Manneken Pis gekleed zijn in de kleuren van het noodnummer 112 en omringd worden door foto’s van Europese operatoren op initiatief van de European Emergency Number Association (EENA). Op deze dag zullen de mannen en vrouwen die dagelijks mensenlevens redden in de schijnwerpers staan. De operatoren van het noodnummer 112 zijn de eerste schakel van de hulpverlening: zij beantwoorden de oproepen van mensen in nood en stellen alles in het werk om hen zo snel mogelijk de nodige hulp te sturen. Het noodnummer 112 is het enige noodnummer dat je gratis kunt bellen in heel Europa als je dringende hulp van de brandweer, een ambulance of de politie nodig hebt. In België zijn er twee noodnummers: · 112 voor de brandweer en de ambulance · 101 voor de politie Als je 112 belt om hulp van de politie te krijgen, zal je doorgeschakeld worden naar het nummer 101. Bel dus rechtstreeks het nummer 101 als je dringende politiehulp nodig hebt, want elke minuut telt… Je kan de centrales 112 en 101 ook contacteren via de App 112 BE. Dankzij deze app hoef je geen noodnummers van buiten te leren en kun je meteen op het icoontje klikken van de hulpdienst die je nodig hebt.

nieuwe ambulance Diksmuide
Foto : PSD

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 februari 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws

Noodnummer 1722 wordt geactiveerd

Het KMI voorspelt noodweer. Daarom heeft de FOD Binnenlandse zaken beslist om vanaf 20.00 u deze avond het nummer 1722 te activeren. Bel tijdens het noodweer