BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Vluchtende motorrijder werd in Kortrijk onderschept door de politie

logo politie zone vlas Op maandagnamiddag 11 februari kon een motorbestuurder na een korte achtervolging in het centrum van Kortrijk geïntercepteerd worden. Tijdens een verkeersopdracht in het centrum van Kortrijk merkte een motorrijder van de politie zone Vlas omstreeks 16u30 een andere motorrijder op die aan hoge snelheid en heel roekeloos door de Koning Albertstraat reed waar een snelheidsbeperking van 30 km/u van toepassing is. De politieman ging meteen achter de motorrijder aan. Die bleef echter aan hoge snelheid verder rijden, hij lapte daarbij nog heel wat andere verkeersregels aan zijn laars en bracht daarbij fietsers en voetgangers in gevaar. In de Spoorweglaan haalde de laagvlieger een snelheid van 110 km/u,  i.p.v. de toegelaten 30 km/u. Kort daarna kon de motorrijder geïntercepteerd worden. Tijdens de daarop volgende controle bleek dat de motor niet verzekerd en niet ingeschreven was. De bestuurder stond bovendien ook geseind voor het betekenen van een verval recht tot sturen. De motorfiets werd onmiddellijk in beslag genomen. De betrokken man, een twintiger die de Tsjechische nationaliteit heeft, was in het bezit van een Belgisch en een Tsjechisch rijbewijs. Beide rijbewijzen werden na contact met het parket onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Samengevat werden onder meer volgende overtredingen vastgesteld:

  • niet verzekerd voertuig
  • niet ingeschreven voertuig
  • rechts inhalen
  • in gevaar brengen van andere weggebruikers
  • snelheidsovertreding: 110 km/h i.pv 30 km/h

Er hangt de man op de rechtbank wellicht een zware boete en een bijkomend rijverbod boven het hoofd.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 februari 2019
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd