BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Droogkast vat vuur in automatisch wassalon

Droogkast vat vuur in automatisch wassalon
Foto: NDZ
Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag is omstreeks halfdrie brand uitgebroken in het wassalon van Perfecta langs de Gentsesteenweg. Eén van de droogkasten in het automatisch wassalon vatte vuur en verspreidde heel wat rook doorheen het wassalon en de wasserij achteraan het pand. “Een jong koppeltje die voorbij fietste, merkte de rookontwikkeling op en verwittigde de brandweer. Op dat moment kregen wij ook het alarm binnen van de branddetectie-installatie. Toen we thuis onmiddellijk de camerabeelden nakeken, merkten we de rookontwikkeling op en zijn we naar hier gesneld. We waren nog net op tijd om de brandweer toegang te verschaffen”, vertelt zaakvoerster Jacinta Vandorpe. “De brand is vermoedelijk ontstaan als gevolg van zelfontbranding. Wellicht heeft een klant gisterenavond een hoeveelheid was in de droogkast gestopt en die laten draaien, met de bedoeling om er dan de dag erna ’s morgens terug om te komen. We zien helaas wel vaker dat er te lang en te warm gewassen wordt. Na het wassen valt de machine dan stil, maar blijft de warmte erin aanwezig, wat kan leiden tot zelfontbranding”. De brandweer kon het vuur snel blussen en ventileerde beide ruimtes grondig. De brand is een serieuze tegenslag voor de zaak, die binnenkort haar 70-jarig bestaan viert.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 maart 2019
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws

Bestelwagen vat vuur in Diksmuide

Zondagmorgen werd Brandweer Westhoek, post Diksmuide opgeroepen voor een voertuigbrand in de Admiraal Ronarchstraat. Een geparkeerde Citroën Berlingo had er vuur gevat. De brandweer had