BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Winnaars Kuurnse tuin- en gevelwedstrijd 2018 bekend

000 Kuur Tuin- en gevelwedstrijd 1 BR1 Het gemeentebestuur beloonde de 198 deelnemers in de vier verschillende categorieën die zich afgelopen jaar inschreven in de  tuin- en gevelwedstrijd die de gemeente Kuurne jaarlijks uitschrijft.   Deze editie ging het om 8 niet-woningen, 37 gevels, 42 grote – en 111 kleine tuinen. Opvallende vaststelling dit jaar was echter dat vooral de categorie grote tuinen een sterke terugval kende.  Een andere trend die zich voordoet is echter dat meer en meer mensen opteren voor een onderhoudsarme tuin.  Op woensdag 11 en donderdag 12 juli vorig jaar trok de jury op pad om het groen van alle deelnemers te bezoeken.  Hun bevindingen resulteerden in enkele laureaten die deze week werden bekend gemaakt.  In de categorie grote tuin maakte de tuin van Myriam Vandekeere uit de Sint-Michielsweg het meeste indruk op de jury. André Dufraimont die woonachtig is op Waubrechts palmde dan weer de jury in met zijn kleine tuin.  In de categorie gevelversiering ging Jean-Marie Claus uit de Boomgaardstraat lopen met de eerste prijs en ten slotte het Spes Nostra Instituut uit  de Koning Albertstraat werd de laureaat in de categorie niet – woning.  Zowel de laureaten die werden gehuldigd als alle andere deelnemers kregen een waardebon als dank voor hun deelname.  Brabant Marie uit de Harelbeeksestraat kaapte dit jaar de gevelversiering – originaliteitsprijs weg.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 april 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Algemeen Nieuws, Nieuws