BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Het marktplein van Kuurne wordt omgetoverd tot een tijdelijke Montmartre met ArtMarkt

Het marktplein van Kuurne wordt omgetoverd tot een tijdelijke Montmartre
Foto: RVM
Tijdens het eerste weekend van juni wordt het marktplein van Kuurne omgetoverd tot het Montmartre van Parijs. Op zondag 2 juni vindt namelijk de 13de editie van ArtMarkt plaats. De organisatie van dit gebeuren ligt in handen van het Braderiecomité en de Koninklijke kunstclub Evariste Carpentier. Het is de opvolger van de vroegere Artiestenfoor. Dit jaar zijn de inschrijvingen echt wel explosief gegroeid vertelt Annie Messely. Momenteel staat de teller op 72 kunstenaars die actief hun ding zullen doen. Dit gaat van schilderen tot pottendraaiers, keramisten, steen- en houtkappers, graffitispuiters, tekenaars, stoffenkunstenaars, juwelenontwerpers, enz. De kunstenaars zullen er op zondag 2 juni van ’s morgens 10 uur tot 18 uur aan het werk zijn. Naast het bewonderen van de kunstenaars kan u zelf in de huid van een kunstenaar kruipen. Er worden workshops gegeven voor graffiti spuiten, model- of portrettekenen en potten draaien. Op zaterdag 1 juni kan je in de namiddag op het Marktplein terecht voor oude ambachten. De organisatie zorgde terug voor een mooie diversiteit aan ambachten. Zo is een instrumentenbouwer aanwezig maar ook decoupage in mini doosjes, macramé, een houtdraaibank, artisanale kaarsen, weven en spinnen, glas graveren, boekbinden, zelfgemaakte olielampen, leder ambacht, enz. Het Koninklijk jeugdatelier uit Kuurne zal een uitgebreide tentoonstelling houden met als thema ‘No place like home’. Je vindt de tentoonstelling in de Elisabethstraat 10 te Kuurne. Voor het 75 jarig bestaan van de Koninklijke Kunstkring Evariste Carpentier worden werken van de leden tentoongesteld in het Oud Gemeentehuis (Kerkstraat 10), een leegstaand pand (Kerkstraat 15) en in de etalage van Verbeke (Kerkstraat 16) te Kuurne. Meer informatie is te vinden via de officiële website www.artmarktkuurne.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 mei 2019
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Algemeen Nieuws, Nieuws