BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Na picknick nu ook barbecue mogelijkheid in Vlaspark te Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Het natuurgebeid ‘Het Vlaspark’ die vorig jaar geopend werd en gelegen is, in de onmiddellijke nabijheid van het centrum van Kuurne heeft er sinds vrijdagnamiddag een extra troef bij.  Na de picknick tafels en de minibibliotheek die er werden geplaatst is het sinds heden ook mogelijk om er te gaan barbecueën.  “Het afgelopen jaar merkten we dat op regelmatige tijdstippen mensen kwamen picknicken in “Het Vlaspark”, weet burgemeester Francis Benoit, “Sommigen wilden er ook graag eens barbecueën en om deze wens waar te maken investeerde de gemeente Kuurne 4000 euro om in het natuurdomein een stenen barbecuetoestel te plaatsen die volledig gratis kan gebruikt worden.  Het enige die gevraagd wordt van het gemeentebestuur is dat het toestel proper wordt achtergelaten door de gebruikers en dat ook al vuil wordt achtergelaten in een  vuilnisbak.  Reserveren van het toestel in niet nodig!”  In de nabijheid van het barbecuetoestel zullen ook preventietips worden geplaatst waaraan de gebruikers zich moeten houden.  Bij extreem droge periodes zal het barbecuetoestel niet bruikbaar zijn, gezien dan het brandgevaar immers te groot is.  Het waren laatstejaarsstudenten van het Spes Nostra intituut Kuurne die vrijdag omstreeks 17 uur als eersten het toestel in gebruik namen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 mei 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online