BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Zomerboottochten Toerisme Grensleie 2019, nieuw ‘hop on – hop off’ tochtjes

Zomerboottochten Toerisme Grensleie 2019, nieuw ‘hop on – hop off’ tochtjes
Foto: FVL
De partners van Toerisme Grensleie (een samenwerkingsverband tussen de diensten voor Toerisme van Menen, Wervik en Wevelgem) bundelen opnieuw hun krachten en werkten in een mooi en gevarieerd programma van Leieboottochten uit over de periode juni tot september 2019. Er is keuze uit een gevarieerd aanbod van kindvriendelijke tochtjes, over smakelijke en sfeervolle nocturnes, heerlijke degustaties tot ontdekkingstochten naar Rijsel. Onderweg geniet je niet enkel van beweging op en langs het water, maar vaak ook nog van animatie en catering aan boord. Als kersop de taart staat op heel wat tochten nog een bezoek of wandeling als afsluiter. Hop on – hop off Nieuw dit jaar zijn de ‘hop on – hop off’ tochtjes. Hierbij kan je je fiets meenemen aan boord, zelf je op- en afstapplaats en dit voor slechts 5€/p.p. – Op zondag 4 augustus wordt het traject Harelbeke-Deinze gevaren ((Heen en Terug) met halte in Waregem en Machelen. – Op zondag 1 september wordt het traject Wervik-Kortrijk gevaren met halte in Menen en Wevelgem De capaciteit tijdens deze tochten is wel beperkt tot 50 personen, vooraf inschrijven is niet mogelijk. * Zondag 23 juni: wijndegustatietocht (rondvaart vanuit Wevelgem) Wijnkenner Eddy Durnez maakt je wegwijs in de boeiende wereld van de oenologie. Je proef van een selectie heerlijke Leiestreek- en Westhoekwijnen en combineert met hartige ‘dips’. Afsluiten doe je met verzorgde vis- en vleesbrochette broodjes met groentjes en sausjes naar keuze. Ongetwijfeld een smakelijke inzet van de zomer! * Zaterdag 29 juni: Italiaanse nocturne (rondvaart vanuit Menen) Zet je vakantie in in zuiderse sferen! We vullen de glaasjes met sprankelende prosecco en vervolgens laat kok Laurent Coppens je de ‘cucina povera’ ontdekken: de typische, (h)eerlijke keuken uit het zuiden van Italië. Passende muzikale animatie brengt je op temperatuur. * Zaterdag 20 juli: rockboat (rondvaart vanuit Menen) Herbeleef je wilde jeugdjaren en ga uit de bol op de beste rocknummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Drink een (streek)biertje of iets fris, en laat die ambachtelijk bereide hamburger maar smaken! * Zondag 11 augustus: zoete zonde in Ezelgem (Menen – Kuurne H/T) Hoe komen de Kuurnenaars aan hun bijnaam ‘ezels’? Op deze boottocht maak je kennis met de gemeente (en het nieuwe domein De Groene Long), haar folklore en proef je enkele plaatselijke specialiteiten tijdens een zoete stadswandeling. Aan boord geniet je van heerlijke gegrilde zalm of Vlaamse stoverij. * Vrijdag 16 augustus: gezinsvriendelijke namiddagtocht (rondvaart vanuit Menen) Op deze tocht gaan kinderen creatief aan de slag. Terwijl ze cupcakes omtoveren tot ware kunstwerkjes, deelt een barista zijn kennis met de volwassenen. * Zaterdag 31 augustus: snuffelen en snuisteren op ‘La Grande Braderie de Lille’ (vertrek vanuit Wervik – boot heen/bus terug of bus heen/boot terug) Via de Leie en de Deûle vaar je naar de grootste rommel- en brocantemarkt van Europa. Onderweg schuif je aan voor een verzorgd en uitgebreid brunchbuffet. Een bus brengt je na jouw ontdekkingstocht in het Rijselse stadscentrum terug naar Wervik. Ben je een vroege vogel en proef je liever ’s morgens vroeg de sfeer op op dit kleurrijke evenement? Kies dan voor een vertrek per bus en keer ’s namiddags met de boot huiswaarts. Aan boord geniet je van een overheerlijk dessertbuffet met koffie of thee. Op beide tochten laat de zotte bende van ‘Sons Saucisses’ op onnavolgbare wijze haar muzikale duivels op jou los. * Zondag 15 september: Armeense degustatietocht (Wevelgem – Harelbeke H/T) Deze tocht staat in het teken van de wereldkeuken. Aan boord proef je van ongekende, heerlijke Armeense hapjes en geniet je van aangepaste muzikale animatie. Bij aankomst in Harelbeke breng je ’s namiddags een bezoek aan het bruisende wereldfeest Ol Tegaere, waar je de keuken, de muziek en gebruiken uit alle uithoeken van onze planeet kan ontdekken. Hou je klaar voor een bijzondere belevenis! Meer info en reserveren Een overzicht van alle tochten met meer praktische info (prijzen, vertrekuren en -plaatsen, detailprogramma, etc.) kan je vinden op de website https://www.toerisme-leiestreek.be/nl of is na te lezen in de nieuwe brochure ‘Zomerse boottochten in de Leiestreek 2019’, gratis te verkrijgen via onze Dienst voor Toerisme. Toerisme Menen: Grote Markt 1 – toerisme@menen.be Toerisme Wervik: Koestraat 63 – toerisme@wervik.be Toerisme Wevelgem: Vanackerestraat 16 – toerisme@wevelgem.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 mei 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Algemeen Nieuws, Nieuws