BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Affiche p’LatseDoen compleet

Foto NSK
Foto NSK
Eerder op het jaar werd reeds bekend gemaakt door de organisatie achter p’LatseDoen dat het grasveld gelegen bij de Vlaskouter voortaan de nieuwe festivallocatie zou gaan worden voor het gratis festival die dit jaar doorgaat op 13 juli.  In tegenstelling tot het marktplein biedt deze nieuwe festivallocatie veel meer mogelijkheden voor de organisatoren.   Vrijdagavond maakte de organisatie achter p’LatseDoen ook zijn volledige affiche bekend.  Het gratis festival die zich echter meer dan ooit wil gaan profileren als een familiefestival wordt ditmaal geopend in de namiddag met kinderband Kapitein Winokio die dit jaar zijn 15 de verjaardag viert.   “Kinderen tot 15 jaar zullen ongetwijfeld volledig uit de bol gaan op de geluiden van Kapitein Winokio”, vertelt voorzitter Christoph Bauwens, “Aansluitend daarop komen twee bands aan bod die de Vi.be wedstrijd wonnen die we uitschreven.  In totaal 218 beginnende band schreven zich in voor deze wedstrijd en daarvan kunnen tijdens p’LatseDoen enkele het beste van zichzelf geven.  Bronce uit de bronsgroene bossen van Maasmechelen is een onder hen.  De band klinkt als een zomers onweer dat je recht in de ogen kijkt, dreigend en innemend zwoel.   Een andere winnaar is Coyote Melon die onversneden pop met verslavende gitaarhooks brengt. ”  Andere namen op de affiche van p’LatseDoen dit jaar zijn onder meer het trio Black Leather Jacket uit Antwerpen en Rick De Leeuw & band die trouwens geen onbekende is op P’LatseDoen gezien Rick De Leeuw ooit als presentator fungeerde op de allereerste editie van P’LatseDoen, alweer acht edities geleden.  Andere leden uit de band van Rick De Leeuw zijn Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elec. gitaren), Ron Reuman (drums) en Manu Huylebroeck (acc. gitaren).  De overige namen die nog prijken op de festival affiche van p’Latse doen en reeds eerder op het jaar werden bekend gemaakt zijn Les Truttes en oude bekende en afsluiter DJ Dirk Stoops.  De nieuwe weg die p’PlatseDoen inslaat moet er alvast voor gaan zorgen dat het familiefestival duurzamer wordt.  Dit jaar is p’LatseDoen toe aan zijn negende editie en verhuist na acht succesvolle edities met tot 3500 toeschouwers vanaf dit jaar naar het afgesloten grasveld van de Rijzende Ster gelegen aan de vlaskouter.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 juni 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws