BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Branden, Nieuws

Hitte veroorzaakt brand op containerpark van Rollegem – Kapelle

Foto FVL
Foto FVL
Even voor sluitingstijd brak woensdagavond brand uit in een van de containers met brandbaar afval die gestationeerd stonden op het containerpark van Rollegem-Kapelle, deelgemeente van Ledegem. De parkwachter zag rook opstijgen uit de container en probeerde de brand nog met een brandblusser te blussen, maar bij aankomst met de brandblusser stond de container reeds volledig in brand. De brandweerposten van Ledegem en Gullegem kwamen ter plaatse. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Uiteindelijk moest de container leeggemaakt worden om de brand die erin was ontstaan te bedwingen zodat er geen opflakkering meer kon ontstaan. Wellicht ligt de uitzonderlijke hitte aan de basis van de brand waardoor zelfontbranding is ontstaan.  Gelukkig was de parkwachter nog aanwezig en kon erger voorkomen worden.
Foto FVL
Foto FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 juli 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Branden, Nieuws