BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Brandweer bestrijdt mazoutvervuiling op kanaal Bossuit – Kortrijk

Foto NDZ
Foto NDZ
Kort na de middag kreeg de brandweer van hulpverleningszone Fluvia diverse meldingen over een milieuvervuiling op het kanaal Bossuit – Kortrijk. Eens ter plaatse bleek het vermoedelijk om mazout te gaan, die als een dunne film op het wateroppervlak dreef. De brandweerlui vernevelden eerst vanop de oever een speciaal detergent die de vervuiling afbreekt, maar kregen even later versterking van collega’s die ook per boot in de aanval gingen tegen de milieuvervuiling . Wie of wat de vervuiling precies heeft veroorzaakt, is niet duidelijk.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 augustus 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws