BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Zeven bewoners van vzw De Branding geëvacueerd nadat bloembak op terras vuur vat

Foto NDZ
Foto NDZ
Zeven bewoners van twee woongelegenheden van vzw De Branding die woonachtig zijn langs de Bavikhoofsestraat in Kuurne zijn tijdens de nacht van woensdag op donderdag een tijdlang uit hun appartementen geëvacueerd en opgevangen bij buren aan de overzijde van de straat. Dat gebeurde nadat een alerte buur iets na twee uur brand opmerkte op het terras achteraan het gebouw en de hulpdiensten verwittigde. De brandweer snelde ter plaatse en kon het vuur – afkomstig van een brandende bloembak – snel blussen. De schade bleef hierdoor beperkt, ook het gebouw zelf bleef gevrijwaard.  Hoe het vuur kon ontstaan, is tot op heden een raadsel.  Een uurtje later konden de bewoners al terugkeren naar hun flat om er verder de nacht door te brengen. Vzw De Branding biedt op diverse locaties in de regio verschillende ondersteuningsvormen aan voor mensen met een beperking. In het gebouw zijn op de benedenverdieping onder meer de ateliers van 2 creatieve dagbestedingsbedrijven gevestigd, terwijl de bovenverdieping uit twee appartementen bestaat die telkens onderdak bieden aan 4 volwassenen.  
Foto NDZ
Foto NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 augustus 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op