BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kunstenstoet opent het kunstenfestival Splinters

Foto NSK
Foto NSK
Zaterdag omstreeks 14.00 uur is het gratis Kuurnse kunstenfestival Splinters die dit jaar op een nieuwe locatie doorgaat geopend doormiddel van een feestelijke stoet.   De stoet trok vanaf parking Damier langsheen de oevers van de Leie onder begeleiding van de moderne majorettes ‘Les Figurettes Fénoménales’ richting Site Sabbe in de Leiemeersdreef waar Splinters dit jaar plaatsvind.  ‘Het weer zorgde er reeds voor dat we onze creativiteit dienden te gebruiken bij de Bootsafari”, vertelt voorzitter en coördinator van Splinters19 Arne Quartier, “Normaal zou die Bootsafari zoals de naam reeds laat vermoeden per boot worden gedaan in het Vlaspark.  Het weer laat ons echter niet toe om  dit te doen, waardoor we op het laatste moment beslisten om de boten die zouden gebruikt worden te vervangen door Go-cards.  We nodigen alvast iedereen uit om langs te komen op ons gratis festival, gezien er immers veel te beleven valt.”    De blikvanger op Splintes19 wordt  alvast een ode aan de Belgische muziek, met Popcorn terras en openlucht dansvloer, een Club Lino, een tribute tot BELGIAN Dance met onder meer een documentaire over New Beat.  Daarnaast is er ook een live set van A Split-Second en DJ sets van de vaste klankman en de resident DJ van de teloor gegane discotheek Club 55 uit Kuurne.  Ook Olivier Pieters, resident in de vroegere Boccaccio in Destelbergen zal eveneens van de partij zijn op Splinters19.  Het volledige programma van het gratis kunstenfestival is terug te vinden via www. splinters19.be.
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op