BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Lode Desmet wint tiende Kuurnse Cultuurprijs

Foto NSK
Foto NSK
Zaterdagmiddag heeft de gemeente Kuurne zijn cultuurprijs 2019 uitgereikt. Genomineerden voor deze tiende cultuurprijs waren de Kuurnse muzikant Luc Desmet, de schrijvende hand van Stefaan Verfaillie, de stem van Jorka Decroubele, de zangkunsten van Frans Dubrulle bekend van de Voice Senior, het penseel van kunstenares Julie De Bleeckere, de eindeloze inzet van Dries Vandekerckhove, het oog van Lode Desmet en harppiste Sarah Verrue.   Winnaar van de tiende Kuurnse Cultuurprijs is Lode Desmet geworden die zijn carrière begon als journalist voor De Morgen en Humo.  Later werd hij sportjournalist voor Radio 1 onder leiding van de iconische sportreporter Jan Wauters.  In 1994 ruilde Lode het medium radio in en begon met documentaires te maken voor TV.  Onder meer de documentaire ‘Molenbeek Through the looking Glass’, de zesdelige documentaire ‘De Werkende Mens’, uitgezonden op Canvas, ‘What the fuck is er mis met May’, een documentaire die piept achter de schermen van de Brexit en ‘Brexit Behind Closed Doors’ die woensdagavond om 22.40 uur te zien is in Telefacts zijn van zijn hand.  Het was de indrukwekkende lijst aan documentaires die Lode reeds draaide tot op heden die uiteindelijk indruk maakte op de jury die de Kuurnse Cultuurprijs voorzit.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online