BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Parket vordert effectieve maximumstraffen voor het mishandelen van een kat

Parket vordert effectieve maximumstraffen voor het mishandelen van een kat Vandaag vonden voor de Correctionele Rechtbank van Ieper de pleidooien plaats in de zaak Sprotje, het onfortuinlijke katje van tien maanden dat begin juni 2018 door een onverlaat uit Kortrijk eerst als een voetbal geschopt werd en daarna een kwartier in een oven op 200 graden werd gestoken. Sprotje hield er zware brandwonden over het hele lichaam aan over maar overleefde de verschrikkelijke beproevingen wonderwel. GAIA, Dierenartsen Overleie (die zich over Sprotje ontfermden) en de stad Kortrijk stelden zich burgerlijke partij. De beklaagde kwam niet opdagen. Het parket vorderde effectieve maximumstraffen (zes maanden gevangenisstraf, 2.000 euro maal 8 opdeciemen = 16.000 euro) en een levenslang verbod op het houden van dieren. Dat laatste is ook wat de burgerlijke partijen willen zien gebeuren. GAIA en de stad Kortrijk vragen 1 euro morele schadevergoeding, de dierenartsen die sprotje verzorgden vragen 1.000 euro schadevergoeding en de drie burgerlijke partijen vragen ook 1.440 euro rechtsplegingvergoeding. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch kreeg het woord van de voorzitter van de rechtbank: “Zo’n psychopaat moet uit de buurt van gelijk welk dier gehouden worden. De beklaagde heeft geen greintje schuldbesef, dat blijkt uit het dossier. Onze samenleving mag dergelijke wreedheden niet tolereren.” Inmiddels is Sprotje geadopteerd en maakt ze het goed samen met haar maatje Riba (Kroatisch voor vis). Uitspraak in de rechtbank op 14 oktober.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 september 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws

Tips om je huisdier fit te houden

Je trouwe viervoeter is ongetwijfeld door het dolle heen, maar kan zich na verloop van tijd eindeloos gaan vervelen. Niets zo lastig als droevige puppy