BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Tips om je huisdier fit te houden

Je trouwe viervoeter is ongetwijfeld door het dolle heen, maar kan zich na verloop van tijd eindeloos gaan vervelen. Niets zo lastig als droevige puppy ogen die je aanstaren en smeken om geëntertaind te worden…Daarom bedacht Edgard & Cooper enkele leuke tips & tricks om jouw hond of jouw kat bezig te houden deze dagen. Bovendien krijg je zo ook zelf de nodige ontspanning en wordt de liefde tussen jou en je huisdier alleen maar nóg groter. Enkele tips voor je kat:   Maak een heuse katten piñata of ook wel katata genoemd! Katten grijpen graag naar dingen die boven hen hangen. En al zeker als er lekkernijen in verstopt zitten! Hoe maak je zo’n piñata of eerder: katata? Easy! Neem een bakje of bekertje zoals een leeg yoghurtpotje. Maak een gaatje in de bodem en stop er onze lekkere brokjes in. Hang de katata op met een touwtje zodat je kat er nét aankan. Wedden dat ze niet rust voordat …. .   Bouw een kattentoren – klimplezier van het hoogste niveau Niets zo leuk voor jouw geliefde kat als een toren om uitgebreid op te spelen! Ga zelf creatief aan de slag en bouw een fort waar hij of zij naar hartenlust in kan klauteren en hangen. Hoe meer verdiepingen en schuilplaatsen hoe beter (let wel op dat je steeds een veilige en stabiele constructie bouwt). Verstop op sommige plaatsen snoepjes om je kat extra te triggeren. Eenmaal op de top van de toren voelt jouw kleine tijger zich … .   Enkele tips voor je hond:   Verstop de beloning                                      Dit is één van onze favoriete spelletjes. Want het is een top work-out voor lichaam én geest. Benieuwd? Verstop eerst een paar snoepjes terwijl je hond toekijkt. Zo snapt hij het concept. Heeft hij ze allemaal gevonden? High paw en level up! Verstop nu de snoepjes zónder dat je hond het ziet. Onze snacks hebben zo’n heerlijke geur dat je hond ze allemaal weet te vinden. Wedden?   Las regelmatig een rustpauze in Al dat spelen en bewegen maakt je hond zonder twijfel super happy, maar constant in elkaars gezelschap vertoeven kan ook vermoeiend zijn. Zitten jij, je huisdier, partner en/of kinderen plots 24/7 samen in huis? Las zeker ook af en toe een welverdiende pauze in zodat je hond en de rest van het gezin de nodige rust krijgen…   Eet lekker en gezond Beweging afgewisseld met de nodige rustmomenten zijn belangrijk voor je kat en je hond, net zoals een kwalitatieve maaltijd. Hierdoor krijgt jouw geliefde huisdier niet alleen een nieuwe portie energie, maar ook de nodige voedingsstoffen voor een op-en-top gezondheid. Ze zeggen al eens “good food means good mood” en dat geldt niet alleen voor ons!   So let’s get started! Hond

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving